FAQ - Listings Deel 2

1.png

Hoe werkt Listings met mijn social media kanalen; hoe kan ik me uitschrijven? Vragen als deze en meer, worden hier beantwoord:

 

 

Listings en Social Media 

   
Maakt Listings een nieuwe Facebook-pagina?

Als er geen Facebook-pagina bestaat voor het bedrijf, maken wij automatisch een zogenaamde 'onofficiële' pagina. Dit is een bedrijfsprofiel met details zoals naam, adres, telefoonnummer, website, beschrijving, openingstijden, categorie, profielfoto.
Indien gewenst kan een 'onofficiële' pagina worden gekoppeld aan Advertenties, geclaimd en omgezet in een officieel bedrijfsprofiel.

Als er al een Facebook-pagina bestaat, wordt deze gedetecteerd en kan deze worden verbonden met Listings.

   
Beïnvloedt Listings een Facebook-pagina? Nee, Facebook kan zoals gewoonlijk worden gebruikt. Alleen de bedrijfsgegevens en het logo worden bijgewerkt.
   
Wat is Google Mijn Bedrijf-pagina?

In 2014 heeft Google verschillende services samengevoegd onder het nieuwe aanbod van Google Mijn Bedrijf. Door Google Mijn Bedrijf te gebruiken, kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun zichtbaarheid in lokale Google-zoekopdrachten met weinig moeite aanzienlijk verbeteren.


In een individuele account worden alle contactgegevens van jouw bedrijf ingevoerd, die vervolgens ook verschijnen op Google Maps en Google Search.

Door je bedrijf te integreren in de kaartservice Google Maps, hebben potentiële klanten de mogelijkheid om je bedrijf te vinden, de openingstijden op te zoeken en direct een route te berekenen. Veel lokale Google-zoekopdrachten worden uitgevoerd via de smartphone. Als je telefoonnummer wordt vermeld op Google Mijn Bedrijf, kan de potentiële klant onmiddellijk met één klik contact met je opnemen.

   
Maakt Listings een nieuwe Google Mijn Bedrijf-pagina? Als er geen Google Mijn Bedrijf-profiel bestaat, wordt er automatisch een gemaakt. Vervolgens is het aan jou om het verificatieproces te starten. Zelfs als er een profiel bestaat maar niet door jou of je klant is geverifieerd, moet de locatie worden geverifieerd. In beide gevallen wordt een email, ansichtkaart met de verificatiecode verzonden naar het geregistreerde zakelijke adres of wordt een telefoongesprek gevoerd naar de zakelijke telefoon met automatische verzending van de verificatiepincode. De verificatiecode moet worden ingevoerd in het Google Mijn Bedrijf-account om het verificatieproces te voltooien.
Als je al een Google Mijn Bedrijf-profiel hebt, wordt dit weergegeven als 'geclaimd door anderen'. Om Listings het profiel met de meest recente informatie te laten bijwerken, moet je als beheerder worden toegevoegd.
   
Er is een bestaande Google Mijn Bedrijf-pagina voor mijn bedrijf. Hoe is dit mogelijk? Er zijn twee mogelijkheden: een pagina is al gemaakt door een medewerker of een bureau, of Google heeft de bedrijfsgegevens overgenomen uit een directory (bijv. Telefoongids, of andere bron). In het eerste geval raden we aan te achterhalen wie de vermelding heeft gemaakt om deze te claimen. In het tweede geval claimt Listings de vermelding en werkt deze bij voor jou.
   
Wat is Bing Places? Deze service van Bing is grotendeels vergelijkbaar met Google Mijn Bedrijf. Na het invoeren van alle gegevens en contactgegevens bij Bing Places, wordt de informatie weergegeven in de zoekresultaten van Bing. De weergegeven informatie komt overeen met het equivalent van wat op Google wordt weergegeven. Naast je adres - dat natuurlijk wordt weergegeven in Bing Maps - kun je ook je openingstijden opgeven. We adviseren altijd om een telefoonnummer op te slaan, zodat je klanten je kunnen bereiken. Bovendien is de URL van de website van jouw bedrijf erg handig, evenals koppelingen naar de bedrijfsprofielen op Facebook, Twitter of Google+. Om de aantrekkelijkheid van je Bing Places-account verder te vergroten, is het mogelijk om foto's van jouw bedrijf of de producten of diensten die je aanbiedt, te integreren. Met externe foto's van jouw bedrijf kunnen je klanten de locatie gemakkelijker vinden en een aantrekkelijke foto van een product verhoogt de wens om te kopen!
   
Welke inhoud wordt gepubliceerd op Instagram? Als je je aanmeldt voor onze service, worden alle foto's verzameld die zijn gemarkeerd met de geotag van jouw bedrijf. Hierdoor krijg je snel een overzicht van alle afbeeldingen die over jouw bedrijf zijn gepubliceerd.
   
Wat is Foursquare? Foursquare is een sociaal locatie gebaseerd platform.
Als je (potentiële) klant bijvoorbeeld in een restaurant is, kan hij of zij inchecken op de Foursquare-app. Zo kan hij / zij vrienden laten weten wat zijn / haar locatie is, een recensie over de locatie schrijven en tegelijkertijd alles delen via Facebook of Twitter.
   
   
Einde van het contract: opzeggen of locatie is gesloten
   
Wat gebeurt er wanneer een locatie opzegt of is gesloten? Wat is het verschil tussen de opties Locatie opzeggen en Locatie gesloten? Locatie gesloten - Als je deze optie kiest, wordt de vermelding onmiddellijk uit de kanalen verwijderd. Hierdoor zijn de locatiegegevens niet langer online. Selecteer deze optie alleen als het lokale bedrijf is gesloten. Niettemin wordt de locatie gefactureerd tot het einde van de contractperiode.
Locatie opzeggen - Als je een locatie opzegt, blijven  de vermelding en alle locatiegegevens in de kanalen bestaan en kunnen deze worden bewerkt tot het einde van de contractperiode. De locatie wordt gefactureerd tot het einde van de contractperiode. 
   
Wat gebeurt er met de locatiegegevens nadat een locatie is verwijderd of het contract is beëindigd? Als een locatie wordt verwijderd of de samenwerking met Listings wordt beëindigd, wordt de vermelding niet langer dagelijks gecontroleerd / bijgewerkt, wat betekent dat derden de locatiegegevens kunnen wijzigen. Na verloop van tijd zullen de gegevens van de klant onjuist zijn.
Bovendien zal het actief synchroniseren van de gegevens naar de verschillende platforms resulteren in een hogere ranking. Dit vanwege het feit dat de platforms locaties met nieuwe gegevens hoger raten. Als je de verbinding met de Listings-service verbreekt, wordt de actieve synchronisatie gestopt en zullen de rankings hieronder lijden.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.