Configureren van je Review Manager account

Je review platformen configureren

In dit artikel kun je meer lezen over het koppelen van review platformen aan Reviews in het dashboard.

On-boarding is de eerste cruciale stap voor het instellen van jouw account. Met Reviews kunt je meerdere platformen selecteren en koppelen; maar je kan er ook voor kiezen om jouw Google locatie toe te voegen en later pas bevestigen dat alle locaties zijn toegevoegd in het "Settings" tabblad.

Wij raden aan om eerst goed te gaan zoeken op de naam van jouw onderneming op de onderstaande review platformen. Het kan namelijk zo zijn dat je niet actief bent op het platform, maar bezoekers reviews op de platformen achter gelaten hebben. Mocht dit het geval zijn dan is het goed om deze te koppelen aan jouw Reviews account.

Hieronder staat hoe je voor elke site de correcte URL vindt, die je nodig hebt bij het invullen van de Onboarding of Settings tab. Copy & Paste de volledige URL (dus me http:// ) in jouw Reviews Onboarding pagina.

Google Places

Zoek gewoon de naam van jouw vestiging en de stad waar die zich in bevindt.

TripAdvisor

Zoek de URL van jouw locatie op TripAdvisor met behulp van de functie "Zoeken" op de startpagina van TripAdvisor. Eenmaal aangekomen in het hoofdgedeelte, selecteer en kopieer je jouw URL. Het zou er als volgt uit moeten zien: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g32655-d348825-Reviews-Brent_s_Delicatessen_Restaurant-Los_Angeles_California.html

Als je jouw locatie niet kunt vinden op TripAdvisor of als je denkt dat je nog niet vermeld bent omdat jouw locatie nog niet is geopend of om welke andere reden dan ook, volg dan de instructies om je locatie in het artikel te vermelden: Plaats jouw bedrijf op de TripAdvisor. (List Your Business On TripAdvisor)

TheFork

Je kunt jouw unieke TheFork URL vinden door de naam van jouw locatie in te typen in de zoekbalk.  Zodra je jouw restaurantnaam in de keuzelijst hebt geïdentificeerd, klik je erop. Je komt aan op je TheFork pagina. Selecteer en kopieer jouw URL. Het zou er als volgt uit moeten zien: https://www.thefork.com/restaurant/the-white-room-nh-collection-grand-hotel-krasnapolsky/261137

Facebook

Log in op Facebook en zoek vervolgens naar je bedrijfspagina. Klik op de zoekresultaten om deze te openen. Wanneer de bedrijfspagina wordt geopend, kopieer je de URL van de adresbalk in de browser.

Booking.com

Type jouw restaurant naam in de zoekbalk van de hoofdpagina. U wordt doorgestuurd naar OpenTable. Typ de naam van uw restaurant in de zoekbalk. Kopieer de volledige URL, inclusief http://, uit de URL-balk van je browser.

Foursquare

Open Foursquare.com en zoek de naam van je locatie in je stad.Je vindt je URL wanneer je op de naam van je locatie klikt. De URL moet er als volgt uitzien: https://foursquare.com/v/burger-bar/4b365b91f964a520883325e3

OpenTable

Typ de naam van je locatie in de zoekbalk. Kopieer de volledige URL, inclusief http://, uit de URL-balk van je browser.

Viator

Zoek je naam of locatie op de startpagina van Viator. Selecteer je locatienaam en kopieer de URL van de hoofdpagina van je attractie. Let op, Viator wordt niet algemeen gebruikt voor restaurants, maar meer voor dingen te doen, musea en attracties.

Bookatable

Zoek je naam of locatie op de homepage van Bookatable. Selecteer uw locatienaam en kopieer de URL van de hoofdpagina. Je URL ziet er als volgt uit: http://www.bookatable.com/es/s31677/divina-pasta-aribau

Hostelworld

Zoek je woning via de zoekbalk op de homepage.Je vindt je hotel of hostel in een vervolgkeuzelijst. Kopieer de URL van de landingspagina van de locatie.

JustEat

Voer de postcode van je locatie in. Als je het restaurant niet in de onderstaande lijst ziet, kunt je de zoekbalk gebruiken om de pagina van je restaurant te vinden, normaal gesproken komt je eerst op de pagina "Menu" terecht. Navigeer naar het gedeelte "Beoordelingen" in jouw lijst, bovenaan de menu-items. Selecteer de URL van jouw beoordelingspagina. Jouw URL ziet er als volgt uit: https://www.just-eat.co.uk/en/reviews-cornerinn

Quandoo

Zoek je naam of locatie op de homepage van de Quandoo. Selecteer je land en plaats, typ je locatienaam en kopieer de URL van de hoofdpagina. Bijvoorbeeld: https://www.quandoo.de/place/cafe-bar-gorki-park-3545

Zomato

Zoek je naam of locatie op de Zomato homepage. Selecteer je gebied en typ je locatienaam en kopieer de URL van de hoofdpagina. Jouw Zomato URL ziet er als volgt uit: https://www.zomato.com/east-of-england/chicken-corner-hertfordshire

Gefeliciteerd! Je hebt nu je Review platformen gekopieerd en ingevoerd. Als je ze niet allemaal hebt aangesloten, maak je geen zorgen. Bepaalde gebieden zijn in sommige landen populairder dan in andere. Neem bij twijfel contact op met support.