Integratie: Review request koppelen aan Formitable reserveringen

Bent je klant van zowel Formitable als So Connect Reviews, dan hebben we nieuws voor je! Vanaf nu kunt je beide platformen aan elkaar koppelen.

Reserveringen gemaakt via Formitable krijgen automatisch een Review Request zodra ze gekoppeld zijn. Bezoekers krijgen een dag nadat ze de locatie hebben bezocht een Review Request per e-mail via SO Connect (op basis van Formitable data).

We hebben een korte handleiding geschreven hoe je dit kunt instellen voor je account.

Of als je liever een video bekijkt hebben we die speciaal voor jou toegevoegd:

Stap 1: Creëer nieuwe campagne

Navigeer naar Review Request en maak een nieuwe campagne aan, door op de blauwe knop te klikken.

Screenshot_2021-07-20_at_09.09.51.png

Stap 2: Selecteer je locatie

Selecteer de locatie waarvoor je Review Request wilt instellen in combinatie met Formitable.

Screenshot_2021-07-20_at_09.11.06.png

Stap 3: Stel je campagne in

Selecteer eerst het review platform waar je meer reviews op wilt ontvangen. Wij raden je aan om Google te selecteren, aangezien deze reviews het meest zichtbaar zijn en bijdragen aan je SEO ranking in Google search.

Screenshot_2021-07-20_at_09.14.08.png

Selecteer vervolgens wat je wilt doen met negatieve feedback. Je kunt het naar een privé enquête sturen, die het onderstaande email adres zal ontvangen om op te volgen (tip: je kunt meerdere email adressen toevoegen door een komma en spatie tussen email adressen te plaatsen)

Andere opties zijn om negatieve feedback rechtstreeks naar het platform te sturen of om het naar een aangepaste URL te sturen, je kunt bijvoorbeeld je eigen online enquête of webpagina voor feedback toevoegen.

 

Stap 4: Bekijk een voorbeeld van je e-mail

In de Campagne Setup kunt je alleen de bovenste afbeelding bewerken. De tekst moet voor alle locaties hetzelfde zijn, zodat de taal automatisch kan worden aangepast afhankelijk van de taal van de gebruiker. We beheren wanneer de campagne moet worden verzonden en optimaliseren de e-mails, om de prestaties van de e-mailcampagne te verbeteren.

Screenshot_2021-07-20_at_09.16.37.png

Stap 5: Ontvangers

Dit is waar de integratie setup plaatsvindt. Selecteer "Verzenden naar Formitable bezoekers".

Screenshot_2021-07-20_at_09.17.33.png

Stap 6: Klik op Campagne starten

Klik op de knop rechtsonder om de Campagne te starten.

Screenshot_2021-07-20_at_09.18.58.png

Stap 7: Kopieer de meegeleverde key

Na het kopiëren van de key druk op Afronden/ afwerken.

Screenshot_2021-07-20_at_09.19.47.png

Stap 8: Log in op het Formitable dashboard, ga naar Apps

Screenshot_2020-11-23_at_15.54.42.png

Log nu in op je Formitable dashboard. Eenmaal ingelogd navigeer je naar Apps en zoek je naar SO Connect.

Stap 9: Installeer App en Plak link

klik op Installeren gevolgd door App instellingen.

Screenshot_2020-11-23_at_16.03.07.png

Klik op App settings en plak de opgegeven key (stap 7) in de Campaign Key sectie. Eenmaal klaar druk op Instellingen opslaan en je bent helemaal klaar!

Screenshot_2020-11-23_at_16.03.58.png

Van nu af aan zijn je Formitable Reserveringen gekoppeld aan SO Connect Review Request. Dit betekent dat Bezoekers een dag na hun reservering een Review Request zullen ontvangen.

Stap 10: (optioneel) Formitable's eigen Review Request App

Controleer in de Formitable store of de eigen Review Request uit staat, zodat gasten niet twee keer een Review Request ontvangen.


Opmerking: Op dit moment wordt Formitable alleen ondersteund in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Duitsland.

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.